tirsdag den 22. maj 2012

Velkommen til A-town.

Sofie Kurland, der foruden at være trendcoach og fashionblogger, sælger sit eget design fra butikken "by Kurland", har tabt sit hjerte til landsbyen og metropolen Albertslund. "Byen er det perfekte mix af provinshygge tilsat et pift storby. Du finder det hele i en radius af 8 km ligegyldigt om du er til outreret design fra spændende lokale up-and-coming designere eller er mere interesseret i Urban gardening og alt hvad det medfører af kvalitetsfødevarer, økologi og gastronomi."
Sofie tager os med på sightseeing i yndlingsbyen og præsenterer os for sine favoritsteder.

Byens vartegn

A-town kaldes Albertslund og en af de mange lokale kunstnere står for dette kunstværk som byder velkommen og giver en lille forsmag på hvad byen byder på. Albertslund er et skatkammer af moderne kunst. Kreativiteten blomstrer her og bryder ud på mure og i gadebilledet samt på de utallige gallerier, der ligger side om side. 

Klip med attitude

Ulf har åbnet sin salon i Albertslund, hvor han ad omveje har valgt at slå sig ned efter afstikkere til New York og London. Ulf, som oprindeligt er fra den finske vildmark sørger selv for personlig og hyggelig atmosfære og sælger egne produkter, som han har skabt af økologiske urter, som han selv henter i det vilde finske landskab.



Gastronomi i moderne omgivelser

Byens bedste restaurant byder på en bred variation af asiatiske specialiteter fusioneret med det bedste fra det nordiske køkken. Kanaljen som også går under navnet "Den kinesiske restaurant" er et udflugtsmål for gourmander fra nær og fjern. Deres luxusruller bygget op omkring perlebyg og årstidens fisk er et must og bør nydes i selskab med en af de spændende øl fra lokalbryggeriet "A-brew". Om sommeren dækker Kanaljen op med udendørs servering og jazz i den frodige have.


Historisk udflugtsmål.

Vridsløse statsfængsel rejser sig som et majestætisk tempel bag flere kilometer bymur, som er dekoreret med poetiske og kunstneriske statements. Bygningen, som er kendt og benyttet i adskillige film, er et yndet udflugtsmål. Sofie anbefaler den lange tur hele vejen om den flere kilometer lange mur, hvor turen går igennem smukke grønne områder og slutter ved A-towns Statoiltank hvor chilidog'en er et must.








tirsdag den 15. maj 2012

Vis mig din taske


"At kigge i en kvindes taske er som at se lige ind i hendes hjerte", lyder et gammelt ordsprog fra Florida. Vi har fået lov at få et kig i de hemmelige læderkatedraler hos fire it-girls



 

En del af mig selv

Denne vintage Mulberrysag er fundet på et loppemarked i Provence, hvor ejerkvinden hvert år ferierer med mand, børn og venner.
"Tasken er nærmest blevet et ekstra organ for mig, og da jeg engang glemte den i en taxa, var jeg slået helt ud og røg direkte til kraniosakral, men heldigvis fik jeg den på mirakuløs vis igen, og siden har den bare hængt på mig", smiler Naja, som arbejder med headhunting.

Nikotintyggegummi så jeg kan "ryge", mens jeg er på wc
Cigaretter: Jeg holder pakken for en ven
Cykellygter: Stjæl idéen og opbevar dine lygter i en luft- og vandtæt pose, så du ikke får stød
Håndcreme: Fordi velplejede hænder er et must
USB-stick til vigtige arbejdsdokumenter og udkastet til en politisk krimi om EU
Kvittering for Apple-høretelefoner: Jeg er inkarneret hifi-freak - kun det bedste er godt nok
Ingefærbonbon: Redder mit blodsukker igen og igen (fra Klub Matas)
Yndlingsparfumen "Je suis, tu es, nous sommes"
Parkerpennen har været min oldemors











En læderbøf til det hele



Håndtasken i bøffellæder er en limited edition fra spanske Mango, som Louise har købt på en rejse i Baskerlandet. Indtrækket er af andalusisk silke og messingspænderne skal pudses hver 14. dag for at beholde deres rustikke patina.
Louise arbejder som selvstændig kommunikationskonsulent og cigaretpige.




Opladerstik - der er ikke noget værre end at stå ude hos en kunde og ikke kunne tjekke vejrudsigten
Tandbørste - fordi paradentose kræver lidt mere
Makeup fra Cleopatras yndlingsmærke Nilens Jord
Bon fra Albertslund Vinhandel, som har mange fine flasker
Rollerball-pennen er en gave fra en tilfreds kunde
Kontanter: Fordi det er godt at have rede penge på lommen til fx tiggere eller tjenere
Guldvedhænget fra Marianne Dulong tager jeg på, når jeg skal dresse op efter arbejde. Selv de kedeligste jeans og t-shirt får helt nyt liv, og jeg er klar til at gøre byen usikker med veninderne.



What do you have in your task today?



Helles megaclutch er eget design og syet af en veninde, som er lædersmed. "Jeg valgte den i grå, fordi det er en farve, som passer til alt samtidig med, at den udstråler styrke og autoritet", fortæller Helle, som har tasken med sig overalt i sit travle job som modelagent og dyrestylist.







Læbepomade med ekstrakt af havtorn og chili gør mine læber bløde og kysseklar
Vaselinen bruger jeg til alt, og jeg mener alt
Frisk mund er essentielt i modebranchen. Også dyr er meget sensible over for dårlig ånde, og er man én gang blevet afvist af en schæferhund, glemmer man aldrig tyggegummiet
Stearinlys: Jeg har altid et duftlys med i tasken, som jeg tænder, hvis jeg lige har brug for at stoppe op og tænke mig om. Min favoritduft er ramsløg.
Brilleetuiet er regntæt og kan i nødstilfælde bruges som galosche.
Hundeposerne er egentlig beregnet til at samle op efter de kære vuffer, men jeg bruger dem også til at pakke gaver ind i - piftet op med kæder i rustfrit stål er det ren Jean-Paul Gaultier

 






Unik nu eller aldrig
Marian viser her sin Bottega Veneta, som er verdens eneste eksemplar uden mærkets særligt flettede signatur og dermed helt unik. "Jeg fandt den på en ferie i Thailand og var solgt til stanglakrids og måtte bare have den. Da jeg havde været henne og hæve penge, var tasken væk, og jeg gik ulykkeligt tilbage til hotellet og drak fem Gin Slings. Jeg vågnede op på toiletgulvet ved at min dejlige kæreste bankede på for at vise mig, at det var ham, som havde købt tasken. Samme aften friede han". Marian arbejder med branding og rådgivning i forbindelse med deltagere i quiz- og realityshows.


Fold-ud-tasker: Med mit shoppegen er det genialt at have ekstra taskeplads med i tasken
Tøjklemmer til når jeg lige skyller en top eller et par strømper op på kontoret. Det er i hvert fald, hvad jeg siger til mine børn, hihi
Notesblok, hvor jeg noterer alt, hvad jeg spiser
Neglelak er mit mellemnavn! Her i farven Scar
Kuglepenne, som jeg bruger til giveaways
Elastikken smutter jeg lige rundt om anklen, når jeg står i metroen - stramme baller til tiden
Deo, makeup og hårartikler gi'r lige det ekstra
Solbriller til morgen og aften, vinter og sommer
Det ligner tyggegummi men er faktisk to nye fortænder, jeg venter på at få monteret. I stedet sværger jeg til frisk mundpastiller med kanelsmag
Min pung er fyldt med kreditkort og kondomer